Уз један мали додатак месо ће бити много мекше
Месо је у Србији обавезно за ручак или вечеру, и од њега можете да спремите најразличитија јела. У зависности за шта се одлучите, тако и бирате месо, а обично се јунетина, телетина... користе када се дуго динста, јер је ова врста меса доста тврда.
Обично се људи одлучују за ове врсте меса када припремају гулаш, ловачке шницле... Дуго динстање у сосу их омекшава, али ако купите лош комад меса ипак су потребни додатни савети.
Постоји супер трик који су поделиле искусне домаћице за припрему меканог меса. Њега можете да примените и када се месо не динста, већ се прирпема на бржи начин. У питању је сода бикарбона. Пре него што поспете месо содом, прво га излупајте чекићем за месо, али водите рачуна да не претерате јер влакна могу превише да омекшају. Затим га премажите содом бикарбоном јер ће она подићи пХ вредност и онемогућиће да се протеини стврдну приликом кувања.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ