Говедина Строганов је руски специјалитет за који се претпоставља да је настао у 19. веку...

Једно од оних јела од којих се распаметите и не престајете да сипате још. Мекано месо, у кремастом сосу које се топи у устима. Његова специфичност је у томе што се месо сецка на танке траке. Испробајте, предивно је. Ако не волите јунетину, можете користити пилетину или говедину.
Састојци:
- 800 г јунећег филеа
- 100 г оштрог брашна
- 80 г свињске масти
- 80 г киселих краставаца
- 2 млада лука
- 80 г шампињона
- 80 мл белог вина
- 200 мл павлаке за кување
- , 200 мл киселе павлаке
- 1 кашичица сенфа
- со
- 3 гранчице свежег першуна
Упутство:
Месо исеците на тракице дужине 5 цм, дебљине 1 цм, посолите, уваљајте у брашно, пеците у тигању са свих страна и одложите са стране.
У тигањ додајте сецкани лук, попржите га, додајте шампињоне исецкане на листиће, наставите да пржите, затим додајте сенф, промешајте и полијте вином.
Кувајте док вино испари, па додајте павлаку за кување и насецкане киселе краставчиће. Вратите месо, кратко прокувајте, склоните са ватре и на крају додајте и киселу павлаку. Добро промешајте.
Поспите сецканим першуном и послужите уз кувани пиринач.
Пријатно!