Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈКРЕМАСТИЈИ СОС И НАЈМЕКШЕ МЕСО: Гулаш Строганов је руски специјалитет који морате да пробате

Говедина Строганов је руски специјалитет за који се претпоставља да је настао у 19. веку...

1741696301_shutterstock_1023894559.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Једно од оних јела од којих се распаметите и не престајете да сипате још. Мекано месо, у кремастом сосу које се топи у устима. Његова специфичност је у томе што се месо сецка на танке траке. Испробајте, предивно је. Ако не волите јунетину, можете користити пилетину или говедину.

Састојци:

  •  800 г јунећег филеа
  • 100 г оштрог брашна
  •  80 г свињске масти
  •  80 г киселих краставаца
  •  2 млада лука
  • 80 г шампињона
  • 80 мл белог вина
  •  200 мл павлаке за кување
  • , 200 мл киселе павлаке
  •  1 кашичица сенфа
  •  со
  •  3 гранчице свежег першуна

Упутство: 

Месо исеците на тракице дужине 5 цм, дебљине 1 цм, посолите, уваљајте у брашно, пеците у тигању са свих страна и одложите са стране.

У тигањ додајте сецкани лук, попржите га, додајте шампињоне исецкане на листиће, наставите да пржите, затим додајте сенф, промешајте и полијте вином.

Oglas

Кувајте док вино испари, па додајте павлаку за кување и насецкане киселе краставчиће. Вратите месо, кратко прокувајте, склоните са ватре и на крају додајте и киселу павлаку. Добро промешајте.

Поспите сецканим першуном и послужите уз кувани пиринач.

Пријатно!

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas