Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ САВРШЕНО МЕСО: Трик је у томе да га посолите у правом тренутку

Испробајте трик који је одушевио многе

1726401551_202038dd419cae43cc42fa89ba3c0bbe02f78c9a.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сољење меса није само додавање укуса – то је процес који може значајно утицати на крајњи резултат. Иако је опште познато да се месо соли пре печења, постоје изузеци где је сољење најбоље оставити за крај. Ово посебно важи за одреске, где погрешан тренутак сољења може резултирати мање сочним месом.

Одресци: Сољење на крају за савршен укус

Приликом припреме бифтека, кључно је да се посоли на крају, непосредно пре него што се месо одмори. Зашто? Током печења желимо да се на спољној страни меса развије карамелизована корица која задржава сокове унутра. Ако претходно посолите бифтек, со извлачи влагу на површину, што може спречити стварање те укусне коре. Док се бифтек одмара, со продире у површину и даје савршен укус без утицаја на сочност меса.

Други комади меса: Када прво посолити?

Док одресци захтевају сољење на крају, остале комаде меса се препоручује да се посоле пре кувања. Комади меса као што су свињска ребра, пилец́а прса или крупнији делови имају користи од дуготрајног маринирања, где со помаже у разградњи протеина и задржавању влаге. Овде има смисла солити најмање сат времена пре печења или чак преко ноц́и.

Зашто је важно знати разлику?

Правилно сољење није универзално правило; зависи од врсте меса и начина припреме. Погрешан тренутак сољења може да доведе до сувог меса или да спречи стварање оне укусне корице, која је тако цењена у шницли.

Додатни савети: Употреба соли и других зачина

Без обзира на време сољења, такође је важно користити праву врсту соли. Крупна морска со или слане пахуљице су одличан избор за завршну обраду одреска, јер додају текстуру и укус. За остале комаде меса со се могу комбиновати са зачинским биљем и зачинима, што ц́е допринети комплекснијем укусу.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas