Фрижидер ипак није место за чоколаду
Чоколада је многима омиљена посластица и обавезан је део већине кухиња. Али, које је најбоље место за држање чоколаде, посебно током периода високих температура?
Већини ће прво на памет пасти фрижидер, међутим, да ли је ово идеално место?
Где чувати чоколаду?
Чоколади место ипак није у фрижидеру, а за то постоје и адекватни разлози.
Она ће апсорбовати ароме фрижидера због чега то није идеално место за ову посластицу. Какао путер у чоколади је одличан у упијању свих оближњих мириса. Тако да, ако у фрижидеру имате сир, рибу, лук или било коју другу храну, мириси ће се пренети.
Прочитајте још: Изаберите ЗРЕО АНАНАС у неколико потеза: Проверите четири ствари
Чоколада је такође осетљива на температурне флуктуације. Излагање чоколаде топлим температурама након што је била у фрижидеру ће изазвати "цветање" шећера. Шећер у чоколади ће бити привучен влагом која се скупља на плочици док се загрева. Ово узрокује да се шећер подигне до врха и да се раствори. Како влага испарава, кристали шећера остају на врху. Због тога ће ваша чоколада имати бели, прашњави изглед.
Савршено место за чување ваше чоколаде је на сувом, хладном и тамном месту. Ако се чува у овим условима, стање чоколаде може да остане непромењено месецима, пише реадцацао.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ