Колико пута вам се десило да сте ставили воду за кафу или чај да се скува, а онда сте допустили да "усахне" од кључања или сте додали још мало течности и пустили је да прокува још једном?
Ништа необично, јер ова навика нам је свима блиска. Али то и даље не умањује њену штетност, па се потрудите да је се ослободите.
Прочитајте још: Трик који ће вам помоћи да КРОМПИР буде САВРШЕНО ПЕЧЕН баш сваки пут
Стручњаци кажу да чак и здрави минерали из ње на овај начин постају штетни, што се јасно види на примеру калцијума који овако ствара каменац. Зато је боље да ту воду проспете, уместо да је попијете као кафу или чај.
Проспите је, не користите је за кафу или чај!
Истраживања показују да се дуплим кувањем арсен, нитрати и флуор из воде повећавају, што никако није добро за наш организам. Светска здравствена организација упозорава да је управо највећа опасност у таквој води за пиће висока количина арсена, јер доводи до тровања, проблема са органима за варење, дијабетесом и кардиоваскуларним болестима.
Мање је познато да висока температура нитрате претвара у нитрозамине, који су канцерогени и нарочито се обрушавају на јајнике, црева, бешику.
Прочитајте још: Све очи биле су упрте у ЗЕНДАЈУ: Ушетала је у Валентино жутој хаљини, а врат је красила орглица од 6 МИЛИОНА ДОЛАРА! (ФОТО)
Зато - не будите лењи, већ се решите двапут прокуване воде и сачувајте здравље.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ