Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 начина да увек будете хидрирани: Посебно је важно током врелих дана

Вода је основни елемент који помаже телу да функционише ефикасно, регулише температуру и подржава све важне физиолошке процесе.

1722950021_shutterstock_2271138731-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када сунце непрекидно сија и топлота расте, тело губи више течности кроз знојење, што може довести до осјећаја умора и смањења енергетске виталности.

Правилна хидратација доприноси одржавању равнотеже електролита и може помоћи у спречавању потенцијалних здравствених проблема. Такође, редовно пијење течности може побољшати менталну оштрину и физичку издржљивост. У периодима екстремних врућина, свака кап течности постаје важна за очување општег здравља и виталности.

Стога, чак и када нисте посебно жедни, редовно уношење течности је неопходно како би ваше тело остало у оптималном стању.

Ево пет једноставних и ефикасних начина да осигурате да ваше тело добија довољно течности.

Пијте воду и кад нисте жедни

Поставите себи циљ да пијете чашу воде свака 1-2 сата, чак и ако нисте жедни. Тако ћете одржати сталан ниво хидрације. Постоје бројне апликације које вас подсећају да пијете воду током дана. Можете их користити да бисте осигурали да уносите довољно течности.

Једите храну богату водом

Конзумирајте храну богату водом као што су лубеница, краставци, јагоде, диње, поморанџе и парадајз. Ови намирнице не само да вас хидрирају већ су и нутритивно богате. Салате са великим количинама поврћа и воћа могу вам помоћи да унесете додатну течност. На пример, салата са краставцима и парадајзом, уз мало лимуновог сока, може бити освежавајућа.

Пијте напитке са електролитима

Комбинујте воду са мало свежег сока од лимуна, наранџе или грејпфрута и додајте прстохват соли за природан напитак богат електролитима. Кокосова вода је природан извор електролита и одлична за рехидрацију након физичких активности или током врућих дана.

Уживајте у хладним пићима

Направите хладне биљне чајеве, као што су чај од менте или камилице, и додајте неколико коцкица леда. Ови напици не само да вас хладе већ могу бити и врло освежавајући. Направите смоотхие са воћем и поврћем које волите, а затим га ставите у замрзивач да се мало охлади. Ово је сјајан начин да уживате у здравом напитку који вас истовремено хлади и хидрира.

Повећајте унос воде током физичких активности

Ако се бавите спортом или вежбате на врућини, редовно пијте воду пре, током и након вежбања како бисте надокнадили изгубљену течност. Увек имајте бочицу са водом са собом током вежбања или активности на отвореном, како бисте могли да пијете када осетите жеђ.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas