Један састојак који јелу даје посебан укус
Постоје разни рецепти за припрему пребранца, али домаћице некако највише практикују припрему на традиционални начин.
Ово је јело без којег не може да се замисли ручак у време поста.
Углавном се спрема без меса, али уз њега додатно куварице или испрже нешто, типа кобасице, шницле.
Ово јело је прилично једноставно за припрему, потребно вам је неколико састојака и минимално времена. Најзахтевнији део је заправо време чекања, јер се пребранац крчка дуго, али за укус овог јела вреди чекати.
Прочитајте још: Посна торта на веома једноставан начин: Сјајна, укусна и готова за 15 минута (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци:
700 гр пасуља
700 гр црног лука
3 чена белог лука
2 кашике млевене црвене паприке
Со
Бибер
3-4 листа ловора
300 гр сланине у комаду
100 гр танко сечене сланине
2 кашике масти
Овај рецепт има посебан додатак – сланина у листићима која се ставља пред крај кувања, даје посебан укус пребранцу.
Припрема:
Ноћ или бар неколико сати раније потопити пасуљ у воду. Процедити воду, сипати чисту и ставити пасуљ да се кува сат времена.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ