Ни мало не заостаје за мрсном верзијом, а одушевиће и оне избирљиве.
Потребно је:
700 г пасуља
1 празилук
1 црни лук
Додаци:
уље
млевена зачинска паприка
туцана љута паприка
со
бибер
ловоров лист
млевени бибер
бибер у зрну
Припрема:
Пасуљ добро опрерите и налијте га водом, па му додајте 2-3 кашике уља, мало ловоровог листа и бибер у зрну. Оставите пасуљ да се кува. На уљу пропржите празилук и црни лук исечене на кругове и динстајте око 20-30 мин. Додајте у лук соли, млевене зачинске паприке и туцане паприке. У плех ставите на дно куваног пасуља (морају остати цела зрна) па преко пасуља додајте динстан лук, па пасуљ, па лук све док не ставите све и завршите пасуљем. Сипајте одозго мало уља. Ставите у рерну на 200 степени око 30 минута. Напомена: Оставите у пасуљу мало течности, да не буде сув.
Пријатно!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ