"Пијани" пребранац је јело које ћете изнова и изнова спремати сваки дан
Oglas
У свакој српској кухињи, пасуљ и пребранац су традиционална јела која су се припремала генерацијама уназад. Али, сада вам доносимо освежавајући приступ овом омиљеном оброку. Да, можете унапредити укус ових јела са само једним састојком - пивом.
Овај "пијани пребранац" можете уживати чак и током поста ако изоставите сланину.
Састојци:
- 1 кашика слатке паприке
- 1 кашичица бибера
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1/2 кашичице оригана
- 1/4 кашичице туцане или љуте црвене паприке
- 1 флаша пива
- сланина
- 1/2 шоље смеђег шец́ера
- 1/3 шоље јабуковог сирц́ета
- 1 шоља салса соса (може љути парадајз сос)
- 600 г пасуља
- 1 црни лук
- 1 љута папричица
- 2 кашике сенфа
Припрема:
- У шерпу сипајте шећер, сирће и салса сос.
- Мешајте док се шећер не отопи, па додајте пасуљ који сте претходно опрали.
- Затим додајте секцани црни лук, љуту папричицу, сенф, слатку паприку, со, бибер, бели лук у праху, оригано и туцану или љуту млевену паприку.
- Сипајте пиво и кувајте док све док не омекша.
- Сипајте смесу у тепсију и преко ставите шните сланине и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око сат и по времена.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas