Испробајте рецепт за пребранац који ће се свима проверено свидети
Лаган за припрему пребранац је увек одлична идеја за укусан викенд ручак. А како ускоро почиње божићни пост, можете га припремити и одушевити своје госте уколико рецимо славите славу Свети Никола.
Пребранац - састојци:
500 г пасуља тетовца
700 г црног лука
2-3 листа лорбера
со и бибер по укусу
1 дцл уља
1 кашика млевене црвене паприке
Пребранац - припрема:
Опран пасуљ прокувати у чистој води, оцедити га и још мало пропрати пасуљ. Сипати чисту воду за отприлике 2 прста изнад пасуља и ставити га да се кува. Кувати га док не омекша (пазити да се не прекува, зрна треба да су цела, а мекана). Пазити да пасуљ не загори, треба да се крчка на тихој ватри. Количина воде не сме да буде сувише велика већ толико да пасуљ буде само потопљен.
Лук исећи на ситне коцкице и пржити га на уљу док не омекша, склонити га са рингле и додати зачине. Измешати пасуљ са динстаним луком.
Ко воли љуто, може да дода једну љуту папричицу. Готову смесу сипати у шерпу (величине око 2, 5 л) или тепсију у којој ће се запећи.
Рерну загрејати на 180 Ц и пећи око 1, 5 х. На крају у пребранцу не сме да остане неукувана вода, да буде редак али ни претерано густ и осушен.
(Цоолинарика)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.