Одличан избор за Бадње вече
Сигурни смо да је већина вас љубитељ овог специјалитета који може бити главно јело, али и прилог, и зато са великим задовољством са вама делимо рецепт за овај савршен посни рецепт.
Пребранац је незаобилазан на трпези за Бадње вече, али један тајни састојак пребранцу даје најлепши могући укус. Ако га овако спремите, биће то најукуснији пребранац који сте икада скували и више га никада нећете спремати другачије. У питању је јефтин а моћан зачин.
Пребранац - састојци:
500 г белог пасуља
2 шаргарепе
на врх ножа соде бикарбоне
по жељи сувог биљног зачина
6-7 главица црног лук
1,5 кашика млевене црвене паприке
1 кашичица бибера
једна кашићица димљене млевене црвене паприке
Пребранац - припрема:
Пасуљ ставите у лонац и налите водом, па оставите да преноћи. Сутрадан процедите воду и налите са другом водом, додајте очишћену и исецкану шаргарепу на колутове и соду бикарбону, па ставите да се кува. Скуван пасуљ по жељи зачините сувим биљним зачином. Лук очистите и исецкајте у сецку, затим га издинстајте на мало уља док не постане стакласт. Издинстан лук сипајте у пекач, поспите млевеном црвеном паприком и бибером, додајте лорбер и димљену паприку, а затим додајте и скуван пасуљ. Све добро промешајте варјачом и убаците у загрејану рерну на 200 степени да се запече око један сат.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ