Сезона је тиквица, а ово је поврће које се одлично уклапа у свако јело
Тиквице можете да пуните, ролате, похујте, чак и да додате у чоколадну торту. Данас вам предлажемо да испробате рецепт за поховане тиквице, али много здравију верзијукоја се не пржи у уљу и која се прави без брашна и јаја. Поврће исеците по жељи, па зачините и уваљајте у презле и пармезан. Захваљујући овој смеси биће и хрскавије.
Састојци:
- 1/2 шоље презли
- 1/2 шоље пармезана
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 3 кашике маслиновог уља
- 3 средње тиквице
Припрема:
Тиквице исеците на колутове, па ставите у неку посуду. Посолите, побиберите, па поспите белим луком у праху. Затим прелијте маслиновим уљем и добро промешајте. У посуди помешајте презле и парамезан, па сваку тиквицу уваљајте у добијену смесу. Ређајте на плех који сте премазали уљем. Пеците у загрејаној рерни на 220°Ц око 20 минута.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ