Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО СЕ ПРАВИЛНО ПОХУЈУ ТИКВИЦЕ: Нико се не сети ово да уради, а кључно је за бољи укус

Овај трик учиниће да вам поховане тиквице испадну укусније.

1721215066_195133_shutterstock-644813350_ls.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Тиквице су једна од најпопуларнијих летњих намирница. То флексибилно поврће може се динстати, пећи и пржити. Од њега се праве нискокалоричне алтернативе за тестенину, укусне полпете и сложенци. Тиквице се могу ставити чак и у смутије и различите пекарске производе.

Многи највише воле тиквице у похованом издању. Савршено похована тиквица хрскава је споља и мекана изнутра и има много укуса. Иако је није тешко припремити код куће, многи заборављају да је зачине како треба и због тога ово јело нема своју пуноћу.

Ако желите да заиста уживате у одличном укусу похованих тиквица, зачините презле и/или брашно с којима ћете их панирати. У суве састојке обавезно додајте соли, а по жељи и бибера, алеву паприку, бели лук у праху и слично.

Ако сте љубитељ љуте хране, у презле можете додати нешто чилија у праху или кајенског бибера. Укус целог јела побољшаћете и ако у смесу за панирање додате ситно наренданог пармезана и управо то је трик који ће ово јело подићи на нови ниво, пише Пун куфер.

 

Састојци за поховање тиквица:

  • тиквице
  • јаја
  • брашно
  • презле
  • со, бибер, пармезан, алева паприка и бели лук у праху

 

Поховање тиквица – припрема:

У три посуде распоредите 1) пшенично брашно, 2) добро умућена јаја, зачињена са мало соли и бибера и 3) презле зачињене сољу, бибером, белим луком у праху и наренданим пармезаном.

Тиквице исечене на колутове благо посолите, па умочите у брашно, па у јаја, па у презле. За јачи панирани слој, поступак поновите, а уколико ипак желите да хрскави омотач буде лаганији, поступак одрадите само једном.

Како испећи хрскаве поховане тиквице

У тигању на шпорету

Загрејте уље у тигању или шерпи па у њега убаците паниране кришке тиквица. Пеците тиквице са сваке стране око два до три минута док омотач не постане златножут и хрскав. Извадите тиквице из уља и ставите их на папир за упијање масноће пре послуживања.

У фритези на врућ ваздух

Фритеза на врућ ваздух сјајан је начин да испечете хрскаву храну без много додатог уља. Паниране тиквице ставите у једном слоју у фритезу на врућ ваздух на 200 степени Целзијуса и пеците их 6 до 8 минута док не постану хрскаве. Зависно од тога какав модел фритезе имате, можда ћете морати да окренете тиквице на другу страну на пола печења.

У рерни

Тиквице можете испећи и у рерни без имало уља, али имајте на уму да та варијанта можда неће бити сочна као из тигања. Посложите паниране кришке тиквица у једном слоју на плех за печење који сте прекрили папиром за печење, па пеците у претходно загрејаној рерни на 200 ступени 20-ак минута.

(Стил)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas