Овај трик учиниће да вам поховане тиквице испадну укусније.
Тиквице су једна од најпопуларнијих летњих намирница. То флексибилно поврће може се динстати, пећи и пржити. Од њега се праве нискокалоричне алтернативе за тестенину, укусне полпете и сложенци. Тиквице се могу ставити чак и у смутије и различите пекарске производе.
Многи највише воле тиквице у похованом издању. Савршено похована тиквица хрскава је споља и мекана изнутра и има много укуса. Иако је није тешко припремити код куће, многи заборављају да је зачине како треба и због тога ово јело нема своју пуноћу.
Ако желите да заиста уживате у одличном укусу похованих тиквица, зачините презле и/или брашно с којима ћете их панирати. У суве састојке обавезно додајте соли, а по жељи и бибера, алеву паприку, бели лук у праху и слично.
Ако сте љубитељ љуте хране, у презле можете додати нешто чилија у праху или кајенског бибера. Укус целог јела побољшаћете и ако у смесу за панирање додате ситно наренданог пармезана и управо то је трик који ће ово јело подићи на нови ниво, пише Пун куфер.
Састојци за поховање тиквица:
- тиквице
- јаја
- брашно
- презле
- со, бибер, пармезан, алева паприка и бели лук у праху
Поховање тиквица – припрема:
У три посуде распоредите 1) пшенично брашно, 2) добро умућена јаја, зачињена са мало соли и бибера и 3) презле зачињене сољу, бибером, белим луком у праху и наренданим пармезаном.
Тиквице исечене на колутове благо посолите, па умочите у брашно, па у јаја, па у презле. За јачи панирани слој, поступак поновите, а уколико ипак желите да хрскави омотач буде лаганији, поступак одрадите само једном.
Како испећи хрскаве поховане тиквице
У тигању на шпорету
Загрејте уље у тигању или шерпи па у њега убаците паниране кришке тиквица. Пеците тиквице са сваке стране око два до три минута док омотач не постане златножут и хрскав. Извадите тиквице из уља и ставите их на папир за упијање масноће пре послуживања.
У фритези на врућ ваздух
Фритеза на врућ ваздух сјајан је начин да испечете хрскаву храну без много додатог уља. Паниране тиквице ставите у једном слоју у фритезу на врућ ваздух на 200 степени Целзијуса и пеците их 6 до 8 минута док не постану хрскаве. Зависно од тога какав модел фритезе имате, можда ћете морати да окренете тиквице на другу страну на пола печења.
У рерни
Тиквице можете испећи и у рерни без имало уља, али имајте на уму да та варијанта можда неће бити сочна као из тигања. Посложите паниране кришке тиквица у једном слоју на плех за печење који сте прекрили папиром за печење, па пеците у претходно загрејаној рерни на 200 ступени 20-ак минута.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ