Ако волите тиквице овај рецепт ће вам се сигурно свидети
Потребно је:
- 2-3 тиквице
- 1/4 шоље оштрог брашна
- шоља презли
- 1/4 шоље пармезана
- јаје
- прстохват соли
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- кашичица сушене црвене паприке (крупно млевене)
- мало сушеног босиљка или оригана
Оперите тиквице, обришите их папирним убрусом, одсеците им крајеве и исеците на штапиће дебљине око центиметар. Убаците их у пластичну кесу за храну у коју сте ставили брашно и со, па протресите да се брашно равномерно нахвата на тиквице. На великом плитком тањиру помешајте бели лук у праху, босиљак или оригано, црвену паприку, презле и пармезан, а у другом, дубоком, умутите јаје са кашичицом воде.
Сваки комад тиквице брзо провуците кроз умућено јаје, затим накратко кроз мешавину зачина, пармезана и презли. На дно плеха за печење прво ставите пек-папир, па решетку, по којој ћете затим распоредити штапиће, правећи између њих размак. Плех убаците у претходно загрејану рерну и пеците штапиће око 15 минута, на 200 степени. Готови су кад добију златносмеђу боју. По жељи, уместо наведених зачина можете да користите и неке друге, по жељи (рузмарин, мајчину душицу…).
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ