Сви памте посластицу коју смо јели у детињству, лако их можете направити и сами
Једини рецепт по ком се галете не лепе за калуп, а испадну феноменално.
Састојци:
4 већа јаја
300 мл уља
300 гр шећера
корица од једног већег лимуна
250 мл млека
600 гр брашна
1 прашак за пециво
Припрема:
1. Умутити јаја и шећер миксером, па полагано додавати остале састојке за галете, па све сјединити.
2. Када се калуп довољно загреје за галете, лагано га науљити, а потом вадити кашичицом смесу за галете, и стављати на средину загрејаног калупа ( 2 - 3 кашичице смесе ), па затворити калуп и пећи док се не упали зелено светло, а угаси се црвено или док не порумени.
На неким апаратима за галете, обавештава лампа када светли црвено, тада се галете требају још пећи, а када се изгаси црвена лампа и упали се зелена, тада су галете готове и одмах их вадити из калупа.
Можете бити креативни са филом: џем, еуро крем, мед, воће...
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ