Брзо и лако се припремају ови колачи који се једу у једном залогају!
Ружице ће бити укусније ако се праве у друштву. Уједно ће бити и брже, јер је потребно много руку да би биле сочније.
Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати
Састојци:
- лиснато тесто
- млевени ораси
- цимет
- јабука
- бруснице
- шака вишања или боровница
- жуманце
Припрема:
Лиснато тесто извадите из фрижидера да омекне, па га развуците. Једноставније је ако се тесто развуче па исече на квадрате који ће се, касније, додатно развијати док се не истањи. Када се лепо развуче тесто док не постане танко исеците траке по дужини.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
На сваку траку ставите коцкицу-две јабуке, прстохват млевених ораха, мало цимета. Овим ружицама можете додати и брусницу. Ружице могу да се праве са вишњама или у комбинацији вишње и јабуке. Могу да се праве и од боровница или неког другог воћа - пожељи.
Ружице пуните оним што волите!
Када направите ружице, ставите их у плех са папиром за печење и сваку намажите са мало жуманцета.
Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)
Ружице се пеку у загрејаној рерни на 180 степени. Пеку се 15-20 минута или док не порумене. Извадите их из рерне, пребаците на тањир и одмах поспите са прах-шећером.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ