Овај старински рецепт користи само основне састојке које већ имате у својој кухињи
Једноставан за припрему, овај колач је савршен избор када желите брзу посластицу. Карактерише га неутрални укус, што га чини идеалним за сервирање самостално уз млеко, посут прах-шећером или у комбинацији са воћем, џемом, кремом или сладоледом. Такође, можете га прилагодити и у сланој варијанти према популарним модификацијама рецепта.
Рецепт за бакин колач је толико једноставан да га може направити свако, па и почетници у кухињи. Не треба вам ни кухињска вагица, већ можете да користите обичну шољу за мерење (око 200 милилитара).
Састојци:
– 4 јаја
– шоља млека
– шоља уља
– шоља шећера
– 4 шоље брашна
– кесица прашка за пециво
Припрема:
У једну посуду разбијте јаја, па им додајте млеко, уље, шећер, брашно и прашак за пециво и све састојке измиксајте. Сипајте смесу у апарат за бакин колач, тј. галете и пеците док не порумени.
Што колач дуже стоји, то је укуснији, али да би остао што свежији, држите га у кутији с поклопцем.
(Еспресо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ