Колачи из БАКИНЕ кухиње који нас подсећају на детињство
Обрадујте данас укућане колачем који ће замирисати на прошлост и најлепше успомене. Да уз помоћ најлепших мириса из рерне пробудите такве успомене, потрудила се Бакина кухиња и најдивнији рецепти које нам несебично даје.
Пробајте, данас је презник, нек замирише и кућа.
Потребно је:
400 гр брашна
15 гр квасца
1 кашичица шећера
корица лимуна
100 мл млека
1 јаје и 1 жуманце
100 гр маслаца или масти
мало соли
Надев:
100 гр мл ораха
1 беланце или мало млека
Припрема
Квасац потопити у мало млаке воде, додати наведене састојке и замесити мекше тесто. Оставити да одмори.
У орахе ставити шећера по жељи, беланце или млека и добро измешати. Мало нарасло тесто развити пола цм па калупом за крофне вадити кругове.
У средину стављати кашичици ораха скупити са стране и ређати у плех или папирне корпице. Покрити да мало одморе.
Намазати уљем па пећи на 200 степени Ц 25 мин.
Посути прах шећером и ванилин шећером. Могу дуже стајати у кутији. Сладите се и уживајте.