Svi pamte poslasticu koju smo jeli u detinjstvu, lako ih možete napraviti i sami
Jedini recept po kom se galete ne lepe za kalup, a ispadnu fenomenalno.
Sastojci:
4 veća jaja
300 ml ulja
300 gr šećera
korica od jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Umutiti jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2. Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašičicom smesu za galete, i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašičice smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
Na nekim aparatima za galete, obaveštava lampa kada svetli crveno, tada se galete trebaju još peći, a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah ih vaditi iz kalupa.
Možete biti kreativni sa filom: džem, euro krem, med, voće...
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU