Направите бакин колач по традиционалној рецептури
Бакин колач који је деценијама један од омиљених колача, одличан је за путовање, можете да га једете сувог без додатака, али ако пожелите направите сос од вишања и једите бакин колач са тиме. Само је машта граница за комбиновање овог вафла са другим укусима. Сазнајте како се прави!
Бакин колач - састојци:
1 јаје
225 г брашна
1 кашика шец́ера (опционо)
250 мл млека
50 г путера, растопљеног и охлађеног
½ кашичице екстракта ваниле (опционо)
1 кашика уља
сос од вишње и шец́ер у праху, за послуживање (опционо)
Бакин колач - припрема:
Умутите јаја, шећер, путер.
За добар бакин колач, разбијте јаја (за пахуљасте вафле, користите само жуманце у овој фази) у велику чинију, а затим додајте брашно и обилан прстохват соли. Додајте шец́ер, ако користите, а затим постепено умутите млеко, а затим отопљени путер док не постане глатко. Умутите ванилу, ако користите. Ако сте одлучили да правите пахуљастије вафле, умутите беланца, а затим их нежно умешајте у тесто. Алтернативно, направите тесто тако што ц́ете мешати све састојке заједно помоц́у блендера или ручног блендера. Може се направити 1-2 сата унапред и охладити.
Пеците вафле у апарату
Загрејте апарат за бакин колач пратец́и упутства произвођача, премажите га са мало уља, а затим сипајте довољно теста да покрије површину. Кувајте према упутствима произвођача (обично 5-6 минута) док бакин колач не постане златно смеђи и хрскав. Послужите одмах или држите на топлом док правите остало. Прелијте сирупом од вишања или поспите шец́ером у праху, ако желите. Уживајте у најбољем бакином колачу!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ