Приликом прављења бешамел соса често се дешавају грешке
Бешамел сос се прави од три састојка — мешавине једнаких делова брашна и масти (обично путера), размуц́еног са млеком. Глатки бели сос има безброј употреба сам по себи или као саставни део за прављење других сосова.
Да би бешамел сос био укусан француски кувари дају следеће савете:
1. Млевени мускатни орашчиц́ убаците у путер, по могућности у браон путер.
2. Додајте мало сенфа, побољшаће укус.
3. Пошто може да изгори брже од других сосова, бешамел никада немојте да правите на јакој ватри.
4. Пробајте да га правите са ги путером, јер он спречава да сос порумени.
5. Додајте зачинско биље у сос, попут мајчине душице, ловоровог листа и зачине попут бибера у зрну или коријандера.
6. Користите хладно млеко. Морате да користите млеко са високим садржајем масти, а да бисте избегли грудвице, млеко треба да буде хладно.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ