Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
РУЧАК

Скували сте супу? Спремите брзи сос од 4 састојка и ето ручка! (Фото)

Шаргарепа, кромпир и месо су готови, а за пет минута ће бити готов и бешамел или сос од мирођије

Sosnatanjiru.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Основни, бешамел сос прави се за неколико минута и сматра се основом многих јела. Оваквим сосом се заливају мусака и лазање, а уз кувано месо и поврће може да буде комплетан ручак.

Прочитајте још: Могуће је! Направите ЋЕВАПЕ О ХЕЉДЕ, бићете сити, а смршаћете (Фото/Видео)

Зејтин и брашно Фото: А.М.

Свака домаћица у кући има брашно и уље, а то се основа овог соса. Најбоље је сос припремати у кастроли, шерпи са једном ручком која се држи левом, а меша десно, руком.

Састојци:

  • мало зејтина
  • кашика брашна
  • млеко
  • мирођија или бели лук

Припрема:

У малу шерпу се сипа мало уља, тек да покрије дно. Сипа се кашика брашна и помеша са зејтином.

Брашно ће убрзо почети да прави мехуриће и треба почети са мешањем. Уколико се не меша почеће да мења боју у браон и то значи да је сос загорео.

Уколико се не прави основни, бешамел сос са укусом сада је тренутак да се дода уситњена мирођија или ситно исецкан бели лук.

Сос са мирођијом
Фото: А. М.
У брашно се додају сецкана мирођија или бели лук.

Када почне да се згушњава, шерпицу треба склонити са рингле и сипати прво мало млека. Енергично промешати, па сипати још млека.

Сос се врати на ринглу и уз непрестано мешање кува. Када почне да прави мехуриће сос се проба и према укусу оцени да ли је готов.

Прочитајте још: Домаћа супа је прави лек, а да би била бистра примените један ТРИК (Фото)

Кувана шаргарепа, кромпир и месо из супе прелију се скуваним сосом и комплетан ручак је готов.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas