Бешамел сос је бели сос који се користи и као база за многе друге сосове, а настао је у Тоскани.
Oglas
Састојци:
- 500 мл пуномасног млека
- 50 г путера
- 50 г брашна
- ¼ кашичице ситне соли
- свеже рендани мускатни орашчиц́
- 2 кашичице пармезана у праху
Рецепт за бешамел сос:
За бешамел сос у шерпи истопите путер на лаганој ватри. Додајте брашно. Брзо мешајте жичаном мутилицом. Мешајте док смеса не постане глатка и без грудвица. Загрејте млеко, не доводец́и до кључања, па га полако сипајте преко мешавине брашна и путера, уз снажно мешање жичаном мешалицом, како би се спречило стварање грудвица.
Константно мешајте док не добијете прилично густу конзистенцију, око 10-15 минута. Додајте прстохват соли и рендани мускатни орашчиц́ по укусу. За још богатији укус додајте мало пармезана у праху. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas