Без доброг бешамел соса немогуће је замислити лазање, али и многа друга јела.
Бешамел сос је једноставан за припрему и може се користити у многим јелима.
Најчешће се спрема уз лазање или било коју другу врсту тестенина, а и месо у бешамел сосу је такође укусно.
Прочитајте још: Рецепт за домаћи ДРЕСИНГ са МЕДОМ, који ће од сваке салате направити НАЈУКУСНИЈЕ ЈЕЛО
Иако се једноставно спрема, тајна је у мешању и константном надзору кувања, јер млеко не сме да загори, а сос мора бити без грудвица.
Ово је основни рецепт уз који ћете направити прави бешамел сос, ако га с ебудете придржавали.
Састојци:
800 мл млека
70 г путера
2 кашике брашна
со, бибер
Припрема:
Ставите млеко да се кува и пре него што проври склоните са рингле.
У тигању отопите путер и додајте брашно, и све време мешајте у континуитету неколико минута.
Затим у путер и брашно додајте врело млеко и опет мешајте док се сос мало не згусне.
Посолите, побобирите, а можете додати и мушкатни орашчић, па кувајте још пар минута, наравно уз константно мешање.
Сос на крају припреме треба да буде кремаст.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ