Многа деца неће да једу спанаћ и мисле да није лепог укуса. Пошто је изузетно здрав пробајте да га припремите на овај начин.
Веома је важно да спанаћ буде млад, а лако се препознаје по лепој зеленој боји.
Састојци:
- 500 грама очишћеног спанаћа
- 2 чена белог лука
- капика брашна
- мало млека
- со, бибер
- павлака
Припрема:
Спанаћ се очисти од петељки и добро опере. У шерпу се сипа вода, стави на ринглу и када проври убаци се спанаћ. Брзо ће спласнути и варјачом се окрене, благо промеша да се брже скува са свих страна. Чим овене спанаћ се цедиљком извади из шерпе. Оцеди се и стави на тањир. Ножем се исече попречно, како би био у мањим комадима.
Не мора бели лук, али је укусније.
У шерпу се сипа мало уља, кашика брашна и ситно исецкан бели лук. Бешамел сос може да се направи и без белог лука, али је неупоредиво укуснији са њим. Чим брашно промени боју дода се мало млека и уз непрестано мешање направи густ бели сос. ПОсоли се и побибери, а неке домаћице додају кашикицу шећера.
Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)
У сос се сипа исецкан кувани спанаћ и уз повремено мешање кува десетак минута. Спанаћ је укуснији ако се дода и павлака и добро промеша.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ