Чорба са поврћем долази са Балкана.
А рецепт за ону коју сви треба да научимо да правимо нашли смо на сајту Дидy китцхен.
Састојци:
- 2 комада кромпира
- 2 комада шаргарепе
- 1/2 мање главице лука
- 2 комада беле зелени
- 4 цвета броколија
- 4 цвета карфиола
- 50 грама кукуруза
- 2 коцке за супу (кокошија или јунећа)
- 1 кашика павлаке
- 50 мл. млека
- 2 јаја
- млевени бибер
- со по укусу
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 литре вреле воде
Прочитајте: Да ли сте јели ГРИЛИЈАШ ШТАНГЛЕ? Правиле су се у време наших бака, а и данас су популарне (ФОТО/РЕЦЕПТ)
Упутство за припрему:
Поврће очистите и исеците на коцкице (лук, шаргарепу, белу зелен, тиквицу, кромпир).
Ставите у шерпу кашику маслиновог уља и сецкано поврће. Пропржите поврће пар минута, прелите са две литре вреле воде (можете је прокувати у кетлеру) и убаците две коцке за супу. Оставите да се кува 20 - ак минута, затим додајте карфиол, броколи и кукуруз. Оставите да се кува још 15 - 20 минута.
Помешајте јаја, павлаку и млеко.
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Када је повће скувано додајте мешавину од јаја, павлаке,млека и додајте секани пешун. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ