Пуњене паприке су редовно на менију, али да ли сте пробали да пуните парадајз?
Oglas
Потребно је:
- 6 већих парадајза
- главица црног лука
- 250 г млевеног меса
- 2 кашике исецканог першуна
- јаје
- 100 г тврдог сира
- 2 кашике уља
- со
- бибер
Прочитајте још: Здрава торта са циметом (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Парадајз оперите, сваком одсеците врх и пажљиво кашичицом извадите средину. На загрејаном уљу динстајте ситно исецкани лук, месо и средину парадајза, док се добро не укрчка. Посолите, побиберите и додајте першун. Склоните са рингле, додајте изрендани сир и у то умешајте умућено јаје. Добијеним филом напуните парадајз, поклопите их "капицама", поређајте у подмазану ватросталну чинију и пеците у загрејаној рерни на 220 степени, 20-25 минута. Јело можете послужити уз пире кромпир или пиринач.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas