Представљамо вам јело које ћете обожавати и мимо поста
Oglas
Састојци:
- 15-20 сувих паприка
- 1 кромпир
- 2 кашике уља
- 3 главице црног лука
- 2 ловорава листа
- 1/2 кашичице бибера
- 2 празилука
- 2 шаргарепе средње величине
- 2 кашичице сувог биљног зачина
- 1 кашичица соли
- 150 г обареног пиринча
- 200 г млевених ораха
- 1 кашичица алеве паприке
- вода
- 1 кашичица сувог биљног зачина
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Припрема:
- У тагањ сипамо уље ствимо да се загреје. Када се уље загрејало додамо исецкан црни лук и динстамо пар минута. Додамо ловоров лист, бибер и настављамо са динстањем.
- Затим додајемо исецкан празилук и нарендану шаргарепу. Додамо суви биљни зачин, со и наставимо са динстањем.
- Када смо лук лепо удинстали додајемо претходно обарен пиринач и млевени орах. На крају додајемо алеву паприку.
- Припремимо суве паприке и кромпир исечемо на колутове. Паприке пунимо филом и затварамо колтовима кромпира.
- Напуњене паприке ређамо у дубоку шерпу. Зачинимо их сувим биљним зачином, налијемо водом и кувамо на тихој ватри 2 сата.
- Када су паприке куване запечемо их у рерни на 200Ц 15так минута.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas