Направите пуњено паприку на потпуно другачији начин
Из бакине кухуиње овога јутра стиже нам рецепт за пуњену паприку, али на потпуно другачији начин од онога што смо навикли. Потребно је да овом традиционалном јелу, додате један састојак, који ће му дати потпуно другачији укус.
Прочитајте још: Врло креативан начин да спремите ЈАЈЕ НА ОКО за своје најмлађе чланове породице (ВИДЕО)
Потребно је:
Паприке бабуре
600 гр млевеног меса
150 гр суве сланине (најбоља домаћа димљена)
1 главица црног лука
2-4 чена белог лука
1 већи парадајз свежи на коцкице + 1 за затварање
50 гр. опраног пиринча обареног
2 јаје
црвена млевена паприка
мл. бибер
соли ..уље
1 кашика брашна
200 мл. куваног парадајза
Припрема:
На уљу пропржити сецкан црни лук и бели лук Додати сецкан бели лук . Убацити млевено месо па динстати да испари течност. Додати обарен пиринач млевену паприку. посолити и побиберити. убацити јаја све изједначити. Пунити паприке. Затварати кришкама парадајза. Ређати у плеподмазан плех. У 200 мл воде додати парадајз и кашику брашна и сипати у плех сда паприком. Поуљити и пећи сат времена на 220 степени Ц око 50 мин. Покрити фолијом пред крај открити да порумене.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ