Обогатите зимницу са паприкама са сиром, нећете се покајати.
Сви волимо паприке, а сир још више, па зашто не бисмо спојили ове две намирнинице у најбољу комбинацију зимнице. Обично се прави љута верзија, али може да се прави и блага верзија за оне са осетљивијим непцем.
Рецепт за паприке са сиром
Састојци:
- 5 кг мале љуте паприке (обично узимају сомборке)
- 2,5 кг сира (најбоље иде фета, али може и други)
- 3-4 л уља
Поступак:
Паприке оперите и извадите средину (немојте скроз испирати семенке, јер је боље да остане мало да би паприке биле љуће). Припремите тегле, тако што ћете их темељно опрати и осушити (поклопци морају да буду нови).
Док се паприка суши, измрвите виљушком сир, тако да постане гладак.
Пуните паприке сиром и ређајте у теглу. На крају их прелијте уљем, да буде пуно, до врха (део уља ће паприке упити, тако да немојте да сипате уље на прст од врха).
На дно шерпе ставите крпу и сипајте воду до пола, па пустите да прокључа и ставите тегле тако да се не додирују, како не би пукле. Такође, кључно је да вода не сме да упадне у теглу јер ће се паприке покварити. Оставите да се "кувају" 15-20 минута на 80 степени.
Тегле добро затворите и ушушкајте пешкирима или покривачима. Поклопац треба да улегне на средини, то је знак да су вам се паприке пастеризовале и зимница је спремна већ после недељу дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ