Ово јело је савршен избор за сваког ко жели да направи паузу од - меса.
Пасуљ у паприкама је стари српски рецепт који је савршен у време поста Међутим, то и је и одличан рецепт за вегетаријанце и оне којима је месо досадило.
Прочитајте још: Слатко, сочно и ЗДРАВО: Пуњене јабуке су најукуснији зимски СЛАТКИШ
Састојци:
- 500 г пасуља
- 1,5 кг црвених паприка
- 3 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- 3 кашике уља
- кашика млевене црвене паприке
- универзални биљни зачин
- першун
- со, бибер
Припрема:
Пасуљ потопите у хладну воду и оставите да одстоји током ноћи. Прву воду у којој сте га кували баците, а у другу додајте једну главицу ситно исецканог црног лука и мало универзалног зачина. Кувајте на тихој ватри. Процедите пасуљ, а воду сачувајте. На мало уља издинстајте преостале две глави ситно исеканог црног лука, затим додајте бели лук и млевену паприку. Убаците процеђени пасуљ, пропржите га, посолите и побиберите, додајте першун, потом улијте сасвим мало воде у којој се пасуљ кувао.
Прочитајте још: Витаминска бомба која топи целулит
Паприке мало посолите изнутра, филујте их тако припремљеним пасуљем и ређајте у одговарајућу посуду (пекач или ватросталну), а ако вам је остало још пасуља стављајте га између паприка, потом прелијте са још мало течности и уља. Пеците у рерни отприлике сат времена, на 180 степени. Готове паприке поспите уситњеним першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ