Punjene paprike su redovno na meniju, ali da li ste probali da punite paradajz?
Oglas
Potrebno je:
- 6 većih paradajza
- glavica crnog luka
- 250 g mlevenog mesa
- 2 kašike iseckanog peršuna
- jaje
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike ulja
- so
- biber
Pročitajte još: Zdrava torta sa cimetom (RECEPT)
Priprema:
Paradajz operite, svakom odsecite vrh i pažljivo kašičicom izvadite sredinu. Na zagrejanom ulju dinstajte sitno iseckani luk, meso i sredinu paradajza, dok se dobro ne ukrčka. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Sklonite sa ringle, dodajte izrendani sir i u to umešajte umućeno jaje. Dobijenim filom napunite paradajz, poklopite ih "kapicama", poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 20-25 minuta. Jelo možete poslužiti uz pire krompir ili pirinač.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas