Припремите свој организам за ново годишње доба и нови јесењи јеловник.
Колико пута сте себи обећавали да ћете од понедељка повести рачуна о исхарани? Управо тај понедељак долази сутра, а уместо дугих и напорних дијета, саветујемо вам да кренете са тродневним детокс програмом који ће избацити токсие из тела који су се накупљали у претходном времену, а додатно подстакнути викедном када уживамо у породичним ручковима и слаткишима...
Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)
Тродневни јеловник за детоксикацију
Први дан
Доручак: Овсена каша са бадемовим млеком, чиа семенкама, чиа протеин и 4 до 5 свежих јагода или шака неког другог сезонског воћа.
Ужина: Цеђени сок од парадајза без шећера, око 200 милилитара.
Ручак: Оброк салата, зелена салата, рендана шаргарепа, бланширана зелена боранија, супена кашика хумуса, свеж краставац. Дресинг од бундевиног уља са лимуновим соком и куркумом.
Вечера: Свежа рукола, бланширана леблебија, гриловани пилећи филе, свеж парадајз. Дресинг од маслиновог уља и чиа семенки. Семенке натопити у топлу воду предходно и помешати са маслиновим
уљем.
Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)
Други дан
Доручак: Кукурузна палента од белог кукурузног брашна и свеже ротквице, рукола, 1 кафена кашика ситног сира.
Ужина: Овсено млеко, око 200 милилитара са мало куркуме, цимет и 2 кексића од овсеног брашна са орашастим плодовима.
Ручак: Грилована риба, пожељно филе и бланширани грашак. Уз то салата од свеже ренданог купуса и беле роткве. Зачинити са бундевиним уљем, свеж першун, мало бибера, цеђјени грејп.
Вечера: Оброк салата од бланширане блитве, грилованих шампињона, празилука и свеже паприке са коцкицом путера.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Трећи дан
Доручак: Тостирани хлеб са свежим авокадом, 1 кувано јаје и мало бундевиног уља.
Ужина: Шака сировог бадема.
Ручак: Гриловани ћурећи филе са грилованим тиквицама, паприком и празилуком.
Ужина: Смути са бадемовим млеком и шака свежих боровница изблендиране заједно.
Вечера: Потаж од поврћа, празилук, тиквице, броколи и тостирани безквасни хлеб од раженог брашна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ