Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

7 врста воћа које топи килограме само тако: Убрзава метаболизам и чине ситим, а уз то је преукусно

Доносимо вам 7 врста воћа које ће вам помоћи при скидању вишка и које убрзавају метаболизам.

1720087613_shutterstock_252338818--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Многи од нас са доласком лета пожеле да мало дотерају линију и да се реше евентуалних вишкова. Иако смо сви свесни да не постоји магична намирница која ће учинити да се за неколико дана пробудимо витки, неко воће вам и те како може помоћи у томе да се решите килограма, а уз то је веома укусно и здраво.

У наставку откријте које воће вам може помоћи да скинете вишак килограма и будите здрави и фит.

Јабука

Јабуке су воће које смо помало заборавили, али је с разлогом годинама на гласу као једна од најздравијих врста воћа.

Пуне су дијеталних влакана, који помажу у снижавању холестерола, али и у одржавању тела ситим.

Садрже и бројне антиоксидансе који смањују упалу и убрзавају метаболизам.

Бобичасто воће

Желите ли скинути вишак килограма, бобичасто воће вам је најбољи пријатељ. Не само да је невероватно укусно и права посластица за време летних врућина, већ садржи јако мало калорија и пуно влакана и антиоксиданса који ће вам помоћи да се дуже осећате ситим.

Такође, бобичасто воће има низак гликемијски индекс, због чега нећете имати нагле скокове шећера и нападе глади.

Банане

Банане су извор калијума који помаже у одржавању нивоа натријума у телу, чиме смањују надутост и задржавање воде.

Ово воће многи прескачу кад су на дијети, но иако су мало калоричније, врло су заситне, тако да ће вас дуго држати ситима и смањити могућност преједања.

Ананас

Ананас садржи бромелаин, ензим који олакшава пробаву те смањује упалу и надутост, пун је витамина и антиоксиданса који подстичу метаболизам и мршављење.

Ово воће је пуно воде, због чега ће вам одлично доћи током летњих врућина, те вас одржавати ситим и хидрираним.

Лубеница

Ово воће је препуно воде што значи да ће вас и мања количина брзо заситити, но имају и доста шећера, тако да немојте претеривати.

Киви

Киви је пун топивих и нетопивих влакана, витамина и антиоксиданса. Ово воће подржава транспорт хране кроз пробавни систем, спречава затвор и смањује упале, због чега је изврстан избор за смањивање надутости, а има и пребиотичко деловање које јача цревну флору.

Авокадо

Авокадо се с разлогом сматра супернамирницом јер је богато нутријентима, посебно здравим мастима које продужују ситост и тако смањују укупни дневни унос калорија.

Богат је и влакнима која утичу на смањивање надутости и подстичу пробаву.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas