Oglas
· · Komentari: 0

7 vrsta voća koje topi kilograme samo tako: Ubrzava metabolizam i čine sitim, a uz to je preukusno

Donosimo vam 7 vrsta voća koje će vam pomoći pri skidanju viška i koje ubrzavaju metabolizam.

1720087613_shutterstock_252338818--1-.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Mnogi od nas sa dolaskom leta požele da malo doteraju liniju i da se reše eventualnih viškova. Iako smo svi svesni da ne postoji magična namirnica koja će učiniti da se za nekoliko dana probudimo vitki, neko voće vam i te kako može pomoći u tome da se rešite kilograma, a uz to je veoma ukusno i zdravo.

U nastavku otkrijte koje voće vam može pomoći da skinete višak kilograma i budite zdravi i fit.

Jabuka

Jabuke su voće koje smo pomalo zaboravili, ali je s razlogom godinama na glasu kao jedna od najzdravijih vrsta voća.

Pune su dijetalnih vlakana, koji pomažu u snižavanju holesterola, ali i u održavanju tela sitim.

Sadrže i brojne antioksidanse koji smanjuju upalu i ubrzavaju metabolizam.

Bobičasto voće

Želite li skinuti višak kilograma, bobičasto voće vam je najbolji prijatelj. Ne samo da je neverovatno ukusno i prava poslastica za vreme letnih vrućina, već sadrži jako malo kalorija i puno vlakana i antioksidansa koji će vam pomoći da se duže osećate sitim.

Takođe, bobičasto voće ima nizak glikemijski indeks, zbog čega nećete imati nagle skokove šećera i napade gladi.

Banane

Banane su izvor kalijuma koji pomaže u održavanju nivoa natrijuma u telu, čime smanjuju nadutost i zadržavanje vode.

Ovo voće mnogi preskaču kad su na dijeti, no iako su malo kaloričnije, vrlo su zasitne, tako da će vas dugo držati sitima i smanjiti mogućnost prejedanja.

Ananas

Ananas sadrži bromelain, enzim koji olakšava probavu te smanjuje upalu i nadutost, pun je vitamina i antioksidansa koji podstiču metabolizam i mršavljenje.

Ovo voće je puno vode, zbog čega će vam odlično doći tokom letnjih vrućina, te vas održavati sitim i hidriranim.

Lubenica

Ovo voće je prepuno vode što znači da će vas i manja količina brzo zasititi, no imaju i dosta šećera, tako da nemojte preterivati.

Kivi

Kivi je pun topivih i netopivih vlakana, vitamina i antioksidansa. Ovo voće podržava transport hrane kroz probavni sistem, sprečava zatvor i smanjuje upale, zbog čega je izvrstan izbor za smanjivanje nadutosti, a ima i prebiotičko delovanje koje jača crevnu floru.

Avokado

Avokado se s razlogom smatra supernamirnicom jer je bogato nutrijentima, posebno zdravim mastima koje produžuju sitost i tako smanjuju ukupni dnevni unos kalorija.

Bogat je i vlaknima koja utiču na smanjivanje nadutosti i podstiču probavu.

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas