Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИДЕАЛНА УЖИНА: Помаже варењу, контроли шећера и тежини

Правилан избор ужине може имати важну улогу у одржавању стабилних нивоа енергије током дана, посебно ако су одабране пажљиво.

1724928408_3958618_vocna-kasa-shutterstock-2059436936_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Одређене здраве грицкалице, богате протеинима, влакнима и здравим мастима, могу помоћи у стабилизацији шећера у крви и чак помоћи у преокрету отпорности на инсулин.

Ове намирнице спречавају скокове и падове шећера у крви који могу довести до жеље за храном и преједања.

Укључивање таквих оброка у вашу дневну рутину може подржати метаболичко здравље, олакшати контролу тежине и смањити ризик од развоја дијабетеса типа 2. Дијететичарка и нутрициониста Шармела Деви Г открила је три такве ужине.

Свеж сир са воћем

Свеж сир је значајан извор протеина и доприноси губитку тежине стимулишући осећај ситости. Ако уз сир поејдете и мал воћа додаћете ужини важне витамине, влакна и антиоксиданте и самим тим биће хранљивија.

Овај комплетан дуо не само да задовољава жељу за слатким, већ и помаже у контроли тежине својом способношћу да обезбеди константну енергију, стабилизује ниво шећера у крви и доприноси уравнотеженој и задовољавајућој исхрани.

- Свежи сир је одличан извор протеина. У комбинацији са воћем, даје избалансиран десерт јер садржи у себи протеине и влакна. Помешајте немасни свежи сир са воћем нарезаним на коцкице, као што су ананас, бобичасто воће или брескве. Додајте мало цимета или меда за бољи укус - каже Деви за портал СхеФиндс.

Каша са воћем

Ова хранљива ужина обично садржи различите састојке богате протеинима, као што су грчки јогурт, протеински прах и путер од орашастих плодова, у комбинацији са разним воћем и здравим додацима као што су гранола и семенке. Главни састојци додају кремасту текстуру ужини и доприносе осећају ситости, што контролише апетит и смањује укупан унос калорија.

Обиље хранљивих саастојаак у каши заједно са протеинама чине је идеалним савезником уколико желите да смршате.- Ове каше могу бити задовољавајући крај оброка или здраве ужине. Протеини помажу да останете сити, а воће обезбеђује хранљиве материје и влакна, што доприноси здравом варењу и губитку тежине. Помешајте састојке богате протеинима, као што су грчки јогурт или мерица протеинског праха, са смрзнутим воћем, сервирајте у чинији и додајте исечено воће, орашасте плодове или семенке -закључила је Деви.

Индијски орашчићи

Индијски орашчићи су добар извор магнезијума, минерала који игра кључну улогу у метаболизму глукозе и осетљивости на инсулин. Адекватан унос магнезијума може помоћи у побољшању контроле шећера у крви и смањењу ризика од инсулинске резистенције. Типична величина порције је око отприлике 18 индијских орашчића, што може пружити задовољавајућу ужину без прекомерних калорија.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas