Комбинација укуса овог зимског колача одлично се слаже са празничним духом, који не јењава...
Припрема овог зимског колача је изузетно једноставна, а представља право ремек дело из кухиње, које и саме можете направити.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Састојци за подлогу:
- 200 грама млевеног кекса
- 120 грама маслаца
- 5 кашика смеђег шећера
Састојци за жути крем:
Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)
- 500 грама крем сира
- 3 јаја
- 3 кашике обичног шећера
- сок једног лимуна
- 1 ванилин шећер
Састојци за бели крем:
- две киселе павлаке 20% млечне масти
- 3 кашике обичног шећера
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Пећницу загрејте на 220 степени. Дно округлог калуп обложити пек папиром и посути са 2 кашике смеђег шећера. Млевени кекс добро измешати са 3 кашике смеђег шећера и растопљеним маслацем. Смесу ставити у калуп, распоредити и лагано утиснути. Ставити и пећи у загрејану пећницу 5 минута.
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
У међувремену за жути крем измиксати свежи сир, шећер, јаја, сок лимуна и ванилин шећер. Након 5 минута извадити калуп са печеним кексом, пећницу смањити на 170 степени, прелити по њима жути крем и ставити пећи 20 минута.
Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године
Док се то пече припремити бели крем. Измиксати павлаку са 3 кашике обичног шећера и ванилин шећера. Након 20 минута кад је жути крем печен, угасити пећницу, нанети биели крем и вратити у угашену пећницу 5 минута.
Добро охладити пре послуживања.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ