Изгледа другачије и врло је укусан
Чувени јапански чизкејк за кључне састојке има крем сир, путер, млеко и беланца. Популаран је на друштвеним мрежама, али је врло лаган и укусан десерт. Можда ћете желети да пробате и карамел чизкејк са јабукама. Ево какод да направите чувени јапански чизкејк!
Састојци:
- 60 г несланог путера, плус 1 кашика за подмазивање
- 230 г крем сира
- 50 г шец́ера
- 1 кашичица екстракта ваниле
- Шец́ер у праху за посипање
За тесто
- 130 мл пуномасног млека
- 5 средњих жуманаца
- 40 г обичног брашна, просејаног
- 20 г кукурузног брашна, просејаног
За безе
- 5 средњих беланаца
- ¼ кашичице винског прашка за пециво
- 50 г шец́ера
Рецепт за чувени јапански чизкејк
Обложите калуп за торте
Утрљајте 1 кашику путера око унутрашњости калупа за торте и обложите га папиром за печење.
Прокувајте сир и шећер
Додајте крем сир, шец́ер и екстракт ваниле у шерпу на лаганој ватри и кувајте 3-4 минута, мешајуц́и, док не постане глатко. Оставите да се охлади.
Загрејте рерну
Загрејте рерну на 165°Ц. Нежно умутите састојке за тесто, а затим додајте мешавину сира кутлачу по кутлачу, мешајуц́и између сваког додавања, док тесто не изгледа као крема.
Направите безе
За безе, ставите беланца и вински прашак за пециво у велику посуду за мешање и умутите док се не формирају мекани врхови (врхови ц́е вам се преврнути када извадите мешалице). Додајте шец́ер, кашику по кашику, добро мутите после сваког додавања, а затим наставите да мутите док маса не постане чврста и свиленкасто-глатка. Постепено убаците 2 кашике мешавине беланаца у тесто. Поновите ово још 4 пута, а затим додајте преосталу мешавину беланаца у тесто и умешајте веома нежно, покушавајуц́и да изгубите што је могуц́е мање ваздуха.
Пеците и сервирајте
Дубоки плех за печење до пола напуните кључалом водом и ставите у рерну. Смесу за торте сипајте у обложен калуп за торте, оставите у плеху са вруц́ом водом и пеците 25 минута. Смањите температуру на 120°Ц и отворите врата рерне на 30 секунди. Затворите врата и пеците још сат времена. Искључите рерну, сачекајте 5 минута, а затим отворите врата рерне и држите их отвореним да би се колач полако хладио још сат времена. Извадите из рерне, а затим извадите калуп за торте из воде. Пажљиво извадите колач од сира из калупа. Сервирајте и уживајте у чувеном јапанском чизкејку!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ