Доносимо вам рецепт за војвођанске кнедле које имају посебан укус
Филујте их по укусу са пуњењем које највише волите, али вас упозоравамо да не претерате с њима да вам се стомак не би осветио.
Састојци:
1 кг кромпира, брашна по потреби, со, 1 јаје
Фил:
пекмез и какао
И још:
маслац, презле, ванилин-шећер и цимет
Припрема:
1. Скувајте кромпир у љусци, ољуштите га и пропасирајте док је топао. Оставите да се прохлади, па додајте јаје, со и брашно. Замесите мекано тесто и оставите га прекривеног крпом да се охлади.
2.. Поделите га на два дела, развуците оклагијом и уролајте. Сеците колутове, у сваки колут ставите кашичицу пекмеза и поспите с мало какаоа, па рукама обликујте гомбоце (кнедле).
3. Ставите их у кипућу воду да се кувају 6-8 минута, готове су кад испливају на површину. Вадите их шупљикавом кашиком и оцедите.
4. Док се гомбоце кувају, на маслацу пропржите презле, склоните с ватре и успите цимет и ванилин-шећер. Гомбоце уваљајте у презле.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ