Уколико волите куване ђевреке, ово је здрава варијанта коју ћете обожавати
Здраво и укусно пециво, још док је вруће, омиљено је свим члановима породице. Доносимо вам рецепт за припрему куваног ђеврека који ће брзо постати ваша омиљена посластица...
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Састојци:
- 300 грама спелтиног меког брашна или просејаног интегралног
- 50 грама сусамовог брашна (није обавезно али ако имате даје лепу арому)
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 и по кашичица хималајске соли
- 100-150 милилитара воде
Припрема:
У чинији умесити тесто од спелтиног брашна, сусамовог брашна, маслиновог уља, соли и воде. Оставити барем 3 сата да одстоји, ја оставим да преноћи.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Ујутру у тесто додати пола прашка за пециво, премесите тесто и оставите га још 20 минута. Након тога поделите тесто у лоптице и свако развијајте у ланац па спојите крајеве и руком и благо као када развијате ланац спојите у круг.
Поређајте их на пек папри. Премажите их улупаним јајетом и поспите сусамом. Пеците на 180°Ц између 15 и 20 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ