Сигурно ће бити хит међу љубитељима чизкејка.
Чизкејк са бресквама је савршен летњи десерт. Лаган је, свеж и изгледа софистицирано са лепо исеченим парчићима брескве суспендованим у желеу, на врху савршено кремастог колача.
Кора је једноставна, али мирисна мешавина млевеног кекса, маслаца и цимета.
Ову прелепу посластицу можете послужити у свим приликама, као што су рођендан, пикник или чак као десерт за вечеру.
Време припреме:
- Око 30 минута
Састојци:
За базу:
250 г млевеног кекса
100 г истопљеног маслаца
пола кашичице цимета
За фил:
200 г истопљене беле чоколаде
300 мл слатке павлаке
560 г крем сира
1 кашичицу ваниле
100 г шећера
За прелив:
500 г ољуштених и исецканих бресака
10 г желатина
25 г шећера
Припрема:
1. Помешајте млевени кекс, истопљени маслац и цимет. Мешавину утисните у калуп пречника 23 цм и ставите у фрижидер.
2. Миксером измутите крем сир, слатку павлаку, ванилу и шећер.
3. У измешани фил полако умешајте истопљену белу чоколаду.
4. Фил сипајте у калуп, преко корице и вратите у фрижидер.
5. Потопите желатин у две кашике топле воде и оставите неколико минута да се истопи.
6. Изблендајте 100 грама бресака, па у њих додајте истопљени желатин.
7. Осталих 400 г бресака поређајте у калуп, преко кремастог фила, па прелите сосом од бресака и желатина.
8. Ставите чизкејк у фрижидер да се стегне неколико сати или још боље, преко ноћи.
(Пинк)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ