Уколико волите слаткише, нека они буду здрави и домаћи
Заборавите на куповне посластице пуне шећера, емулгатора и бројних других састојака који нису баш толико здрави. Доносимо вам рецепт за домаће чоколадице које су здраве и можете их поделити са својим најмилијима...
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Састојци за корицу:
- 50 грама овсеног брашна
- 2 кашичице какаоа
- 2 кашичице меда
- 2 равне супене кашике кикирики путера
- пола кашичице екстракта ваниле
Састојци за фил:
- 12 свежих урми
- 2 равне супене кашике кикирики путера
- пола кашичице екстракта ваниле
Састојци за глазуру:
- 100 грама чоколаде
- кашичица кокосовог уља
Припрема:
Све састојке за корицу сјединити руком као да месите. Немојте да вас брине јер се мрви то је нормално. На пек папиру рукама растањите смесу и обликујте у правоугаоник. Ако вам је згодно можете и без калупа већ само на пек папиру( ја сам тако) а можете и калуп димензија 20 пута 15 центиметара. Кад обликујете убаците у замрзивач на 10 минута.
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
У блендеру сјединити све састојке за фил тако да добијете карамел фил. Видећете да је тестура лепа за обликовање слободно руком или кашиком распоредите равномерно по корици. Када распоредите фил утисните кикирики ( печен неслан) биће вам потребно и мање од 50 грама, утисните збијено да покријете цео фил кикиријем. Исеците на 5 штанглица и убаците у замрзивач на 15 минута да се стегне.
За глазуру, чоколаду отопите са кокосовим уљем и преливајте кашичицом по штанглицама. Вратите у замрзивач на 20 минута да се стегне и уживајте.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ