Уколико имате дилему који колач је идеалан за овај период године, припремили смо вам хармонију укуса
Чупава чоколадна пита спој је чоколадног теста и кремасте средине. Ово је колач који можете понети у госте или направити за своје укућане, како год уживаћете.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Састојци за чоколадну кору:
- 400 грама брашна
- 200 грама маслаца
- 160 грама шећера
- 50 грама какао праха
- 1 ванилин шећер
- 1 јаје
- 3 кашичице прашка за пециво
Састојци за крем од сира:
- 500 грама свежег сира
- 200 грама шећера
- 100 грама маслаца
- 3 јаја
- 2 ванилин шећера
- 1 пудинг од ваниле
Припрема:
За тесто у чинији помешајте брашно, шећер, какао, ванилин шећер и прашак за пециво. Додајте умућено јаје и на листиће нарезан хладни маслац па умесите глатко тесто. Замотајте га у прозирну фолију и ставите у фрижидер на пола сата.
Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку
Док се тесто хлади направите надев: јаја и обе врсте шећера миксајте док не добијете светлу смесу. Затим додајте у танком млазу растопљени маслац, промиксајте на кратко, па на крају додајте пудинг, семенке ваниле и свежисир. Све добро промешајте како би се састојци сјединили.
Калуп за торте пречника 24-26 центиметара премажите маслацем и обложите папиром за печење. Охладено тесто поделите на један већи и један мањи део. Мањи део замотајте у прозирну фолију и ставите у замрзивач, а већи део утисните у калуп за торте формирајући дно и странице једнаке дебљине. На припремљено тесто сипајте надев од сира преко кога равномерно нарибајте мањи део теста.
Колач пеците у претходно загрејаној пећници на 180 степени 60-65 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ