Чизкејк од црне чоколаде и вишања је посластица пуног укуса, потпуно декадентна и освежавајућа.
Састојци:
250 г чоколадног кекса, измрвљеног
65 г путера, растопљеног
200 г крем сира
65 г шећера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
130 г јогурта
130 г чоколадних комадића
130 г вишања, исецканих
Рецепт за чизкејк од црне чоколаде и вишања:
За чизкејк од црне чоколаде и вишања загрејте рерну на 160°. Подмажите калуп за торте са дном које се одваја. У средњој посуди помешајте мрвице чоколадног кекса и растопљени путер. Утисните смесу на дно тепсије, пеците 10 минута, извадите и оставите са стране.
У посуду за мешање убаците крем сир и шећер, мутите док се не сједини и не постане кремасто. Додајте екстракт ваниле и добро промешајте.
Додајте јаја, једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте јогурт и мешајте док смеса не постане глатка. Додајте отопљену чоколаду и измешајте. Сипајте смесу за чизкејк преко теста које сте одвојили. Пеците у загрејаној рерни 35 до 40 минута, или док се средина не стегне. Оставите колач да се хлади у рерни са лагано отвореним вратима 1 сат. Затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата. Пре сервирања поређајте вишње на чизкејк. Сервирајте и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ