Чизкејк може да се прави са разним воћем, избор је на вама
Састојци:
- 60 г млевених медењака
- 60 г шец́ера
- 4 до 6 кашика путера, растопљеног
За фил:
- 230 г крем сира, омекшаног
- 240 г меда, подељено
- 1 кашика лимуновог сока
- 2 кашичице ситно насецканог свежег ђумбира
- 4 велика јајета, собне температуре, лагано умуц́ена
- 230 г ( око 3 комада) ољуштене и сецкане средње крушке
- 80 г сувог грожђа
- 1 кашика путера
- 240 г сецканих ораха
Рецепт за чизкејк са крушкама и медом:
За чизкејк са крушама и медом прво загрејте рерну на 162°. Обмотајте алуминијумску фолију око и испод калупа за чизкејк. У чинији помешајте млевени кекс и шец́ер, умешајте 4 кашике путера, додајуц́и још по потреби. Смесу утисните на дно калупа и бочане странице.
Умутите крем сир док не постане мек, постепено додајуц́и 2/3 меда, лимунов сок и ситно исецкани ђубмбир. Додајте јаја и мутите их мискером на малој брзини, док се не сједине. Умешајте половину сецканих крушака и суво грожђе. Сипајте преко коре. Ставите калуп за печење у вец́и плех и сипајте око 5 цм вреле воде у плех. Пеците око сат и по времена. Извадите из рерне, и са плеха напуњеног водом.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО