Десерт савршен за вреле летње дане
Потребно је:
- 200 г млевеног кекса
- 125 г маслаца
- мало млека за кору
- 300 г немасног сира за колаче
- 160 г шећера у праху
- 250 мл слатке павлаке
- кашика сока од лимуна
- 2 кесице желатина у праху
- 300 г вишања
- 200 мл сока или воде
- 4 кашике шећера
Млевени кекс, маслац и млеко сједините у компактну масу, па равномерно утисните у калуп за чизкејк. Сир и шећер у праху измиксајте, а затим сипајте сок од лимуна. Посебно умутите миксером слатку павлаку, па је сједините са сиром. Једну кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде. Када набубри, загрејте на рингли неколико секунди, да се отопи, ставите у фил са сиром и промешајте. Сипајте у калуп преко кекса и ставите у фрижидер да се охлади.
У међувремену спремите прелив са вишњама. Другу кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде и оставите да набубри. У очишћене вишње, које су пустиле сок, додајте обичан шећер и кувајте десетак минута. Склоните са рингле и у то умешајте желатин. Промешајте и оставите десетак минута да се прелив прохлади, а након тога сипајте преко охлађеног белог фила и ставите у фрижидер да се охлади и добор стегне преко ноћи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ