Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Желите савршен ЧИЗКЕЈК? Уз 6 трикова ћете га направити брзи и лако

Чизкејк је многима прва опција када су у питању слаткиши

1724674241_shutterstock_2478701087.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако волите чизкејк, сигурно сте испробали гомилу рецепата, и можда сте се срели са неким од честих проблема - подлога се мрвила, желатин стврднуо, крем једноставно није био како треба? Ево трикова за савршени чизкејк који успева сваки пут!

1. Подлога

Мрвљени кекс и истопљени путер направиће савршену подлогу, али када их ставите у калуп, искористите дно чаше да баш, баш јако утиснете мешавину у њега. На тај начин, док се буде хладила у фрижидеру, подлога вашег чизкејка ће постати компактна и неће се мрвити.

2. Масноћа је важна

Чизкејк је богат, луксузан десерт с разлогом, и ако рецепт предвиђа коришћење пуномасних састојака, немојте да експериментишете са мање масном павлаком или сиром. Нећете добити крем савршеног укуса и текстуре ако направите ову грешку. Дакле, никада не мењајте састојке чизкејка мање масним.

3. Температура је важна

Било да правите печени, или чизкејк који се не пече, нека сви састојци буду собне температуре. Ово нарочито важи за маслац, јаја и сир, једино павлака за шлаг требало би да буде из фрижидера.

4. Трик за печење

Ако правите чизкејк који се пече, увек је добро да на дно рерне ставите посуду са водом. Она помаже да се ваш чизкејк пече равномерно, и да се не исуши.

5. Један "круг" ножем

Свака домаћица зна тренутак нервозе, када би чизкејк требало извадити из калупа. Било да сте правили печени, или чизкејк који се само хлади, један "круг" ножем око ивица омогућава да се лако извади у једном комаду, и изгледа баш како треба.

6. Не сервирајте одмах!

Овај трик многи забораве, а као и свака храна, и чизкејк има своју савршену температуру сервирања. За хладну варијанту овог популарног колача, извадите га из фрижидера најмање 20 минута пре сервирања, како би имао идеалан укус. Пријатно!

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas