Kombinacija ukusa ovog zimskog kolača odlično se slaže sa prazničnim duhom, koji ne jenjava...
Priprema ovog zimskog kolača je izuzetno jednostavna, a predstavlja pravo remek delo iz kuhinje, koje i same možete napraviti.
Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce
Sastojci za podlogu:
- 200 grama mlevenog keksa
- 120 grama maslaca
- 5 kašika smeđeg šećera
Sastojci za žuti krem:
Pročitajte još: "DRAMATIČNO, ALI LEPO": Ketrin Zita se u šestoj deceniji razgolitila i pobrala pohvale! (FOTO)
- 500 grama krem sira
- 3 jaja
- 3 kašike običnog šećera
- sok jednog limuna
- 1 vanilin šećer
Sastojci za beli krem:
- dve kisele pavlake 20% mlečne masti
- 3 kašike običnog šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 stepeni. Dno okruglog kalup obložiti pek papirom i posuti sa 2 kašike smeđeg šećera. Mleveni keks dobro izmešati sa 3 kašike smeđeg šećera i rastopljenim maslacem. Smesu staviti u kalup, rasporediti i lagano utisnuti. Staviti i peći u zagrejanu pećnicu 5 minuta.
Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju
U međuvremenu za žuti krem izmiksati sveži sir, šećer, jaja, sok limuna i vanilin šećer. Nakon 5 minuta izvaditi kalup sa pečenim keksom, pećnicu smanjiti na 170 stepeni, preliti po njima žuti krem i staviti peći 20 minuta.
Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine
Dok se to peče pripremiti beli krem. Izmiksati pavlaku sa 3 kašike običnog šećera i vanilin šećera. Nakon 20 minuta kad je žuti krem pečen, ugasiti pećnicu, naneti bieli krem i vratiti u ugašenu pećnicu 5 minuta.
Dobro ohladiti pre posluživanja.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU