Да ли сте очекивали да вас нека од ових намирница успављује?
Ово је пет врста хране од које нам се спава.
Салата
Салата је свакако пожељан додатак јелима, а може се послужити и самостално. Проблем настаје када за ручак одлучимо да поједемо само салату која се састоји само од поврћа. Ако не унесемо довољно протеина и не ускладимо размеру протеина и угљених хидрата (па макар оних из поврћа), умор и глад можемо осетити већ у послеподневним сатима. Такође, неки у салате додају масне и калоричне преливе који умањују здравствене користи намирница. У готовим преливима се често налази хрпа шећера, масти и вештачких боја које ни на који начин не погодују нашем здрављу.
Прочитајте још: Направите "протеинску бомбу": Овакав доручак даће вам енергију за цео дан
Јогурт и млечни производи
Фото: Депозит
Млечни производи могу бити узрок умора. Од 50 до 60 пацијената који се боре са хроничним умором, 20 до 30% њих конзумира веће количине млечних производа. Повезаност млечних производа и умора није сасвим јасан, али верује се да тело с годинама развија имунолошку реакцију на протеине изградњом војске антитела која се мобилишу, а то доводи до умора. Млечни производи су присутни у прехрамбеној индустрији. Пуно прерађених намирница, које не бисте сматрали млечним производима, садрже млечне чврсте материје и протеине. На пример, све што има арому карамеле вероватно има млечне адитиве.
Прочитајте још: Не постоји лек за МУЦАЊЕ и нико му не зна прави узрок
Банане и орашасти плодови
Банане су идеалне против грчева јер су богате магнезијумом, минералом који помаже у опуштању мишића. Магнезијум се такође налази и у препаратима који подстичу сан. Овај минерал се налази и у орашастим плодовима.
Касна вечера
Фото: Депозит
Оброци у касне сате могу да поремете сан и изазову рефлукс желучане киселине. То ће резултирати умором током целог следећег дана. Најгоре последице може да остави кисела храна попут меса, јаја и млечних производа.
Прочитајте још: Ово је најбољи детокс организма након празника
Слаткиши и грицкалице
Истраживања показују да се наш гастроинтестинални тракт прилагођава ономе што једемо. Ако се придржавамо исхране с ниским уделом масноће и шећера, почињемо да производимо мање сокова и ензима у желуцу који олакшавају пробаву шећера и масноћа. То значи да ћемо, ако и само повремено поједемо колач или неку слану грицкалицу, осетити мучнину и умор.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ