Поједина храна може да погорша симптоме алергија.
Aлергије су јако непријатно искуство и здравствени проблем који може да вас поремети у нормалном функционисању свакодневног живота.
Осим тога, оне се могу напрасно појавити у једној сезони, и остати трајна тегоба са којом ћете се борити из године у годину.
Прочитајте још: Спречава АЛЕРГИЈЕ и КАШАЉ, а убрзава МЕТАБОЛИЗАМ: Направите сами овај СИРУП од 3 САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)
Поред адекватне терапије спрејевима за нос или таблетама које ће смањити ниво хистамина у вашем организму, важно је придржавати се адкватне исхране.
У зависности од алергије од које патите, поједине намирнице могу и те како утицати на погоршање стања.
Алергија на амброзију
Када је у питању амброзија и алергија на цветање и полен овог корова, требало би да избегавате банане, краставце, кромпир, тиквице, семенке сунцокрета, диње и лубеницу.
Алергија на брезу
Лекари кажу да ће људи који имају алергију на полен брезе вероватно осетити погоршање симптома ако једу јабуке, бадеме, шаргарепу, целер, лешнике, крушке или шљиве.
Алергија на траву
Ако имате алергије на полен и цветање траве, можда ћете приметити појачане симптоме приликом конзумирања целера, поморанџе и парадајза.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ